ضوابط استقرار واحدهای صنایع پیشرفته و فعالیت های دانش بنیان
ماده1- وزارت صنعت، معدن و تجارت و در موارد مرتبط وزارت جهاد کشاورزی مجازند مطابق قوانين و مقررات مربوط نسبت به صدور جواز تأسیس و پروانه بهره برداری برای استقرار واحدهاي صنایع پیشرفته در سرفصل های ذیل، بر اساس رده بندی به شرح جدول پیوست که تایید شده به مهر دفتر هیئت دولت است، در کلیه شهرها اقدام نماید:
1. فناوری زیستی (غذایی، کشاورزی دامی و گیاهی، صنعتی محیط زیست، زیست فناوری مولکولی)
2. فناوری نانو (محصولات و مواد)
3. اپتیک و فوتونیک (مواد، قطعات و سامانه ها)
4. الکترونیک، کنترل و سخت افزارهای رایانه ای
5. فناوري اطلاعات وارتباطات و نرم افزارهای کامپیوتری
6. تجهیزات پیشرفته ساخت، تولید و آزمایشگاهی
7. داروهای پیشرفته
8. وسایل، ملزومات و تجهیزات پزشکی
9. هوافضا (پرنده ها، ماهواره ها،موشک ها)
10. انرژیهای نو(تجدیدپذیر)
11. محصولات پیشرفته در حوزه هاي علوم شناختی؛ گیاهان دارویی و کشاورزی؛ نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی؛ آب، خاک و هوا؛ معدن؛ فناوریهای دریایی؛ ساختمان و راهسازی
تبصره- رده بندي به شرح جدول پیوست به عنوان مفاد بند (12) ماده (2) ضوابط و معیارهای استقرار واحدها و فعالیت های صنعتی و تولیدی موضوع تصویب نامه شماره 78946/ت39127هـ مورخ 15/4/۱۳90 تعیین می شود.
ماده2- علاوه بر مکانهای مجاز نام برده شده در ماده (3) ضوابط و معیارهای استقرار واحدها و فعالیت های صنعتی و تولیدی موضوع تصویب نامه شماره 78946/ت39127هـ مورخ 15/4/۱۳90، واحدهاي صنایع پیشرفته می توانند بر مبنای رده بندی، در پارک های علم و فناوری و مراکز رشد مصوب شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، شهرک های دانش سلامت موضوع ماده (۳۴) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران و شهرکها و نواحي صنعتی قانونی مستقر شوند.
تبصره-واحدهاي صنايع پيشرفته داراي رده (1) در محدوده شعاع (120) کيلومتري تهران و ساير شهرهاي داراي محدوديت استقرار، علاوه بر مکانهاي مجاز مذکور در ماده (2) اين تصويب نامه، مجازند در کاربريهاي صنعتي و کارگاهي داخل شهرها و روستاها يا مکانهاي صنعتي مجاز خارج از محدوده مصوب شهري و روستايي استقرار يابند.
ماده3- «شرکت ها و موسسات دانش بنیان» که دارای فعالیت تحقیق و توسعه و طراحی مهندسی بوده و به تولید کالاهای دانش بنیان در حد آزمایشگاهی، سفارشی (قبل از تولید انبوه) می پردازند، مشمول رده بندی نمیشوند و می توانند در کاربری های مجاز واقع در محدوده کلیه شهرها و از جمله شهرهای دارای محدودیت استقرار و سایر مکان های مجاز مستقر شوند. وزارت صنعت، معدن و تجارت مجاز است طبق قوانين و مقررات مربوط نسبت به صدور جواز تأسیس و پروانه بهره برداری برای این واحدها اقدام نماید.
ماده4- استقرار و فعالیت «شرکتها و موسسات دانش بنیان» دارای تولید انبوه و در حد تولید صنعتی از کالاهای دانشبنیان، طبق رده بندی تعیین شده برای صنایع پیشرفته و مطابق ضوابط تعیین شده در ماده (1) و (2) این تصويب نامه انجام میشود. وزارت صنعت، معدن و تجارت مجاز است طبق قوانين و مقررات مربوط نسبت به صدور جواز تأسیس و پروانه بهره برداری برای این واحدها اقدام نماید.
ماده 5- شرکت ها و موسسات دانش بنیان و واحدهای صنایع پیشرفته توسط کارگروه موضوع ماده (3) آیین نامه اجرایی قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات موضوع تصويب نامه شماره 141602/ت 46513 هـ مورخ 21/8/1391 تعيين می شود.
ماده 6- تعیین رده بندی برای واحدهای صنایع پیشرفته و شرکتها و موسسات دانش بنیان که موضوع فعالیت آنها در فهرست رده بندی پیوست ذکر نشده و تصميمگيري در خصوص صدور پروانه بهره برداری برای واحدهای صنایع پیشرفته که قبل از تاريخ اين تصويب نامه احداث شده و دارای جواز تأسیس بوده و در حال بهره برداری هستند، در کمیته موضوع ماده (7) تصویب نامه شماره 78946/ت39127هـ مورخ 15/4/۱۳۹۰ با حضور نماينده معاونت علمی و فناوری رییس جمهور و حسب نیاز سایر دستگاه ها انجام می شود.
ماده۷- وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است در خصوص تامین منابع آب برای صنایع، از وزارت نیرو استعلام نموده و سقف مصرف آب اعلام شده از سوی وزارت نیرو برای هر منطقه را جهت صدور جواز تاسیس و پروانه بهره برداری برای صنایع پیشرفته ای که در فرآیند تولید نیازمند آب هستند، رعایت نماید.
ماده۸-استفاده از اراضی زراعی و باغی در خارج از محدوده شهرها و شهرک ها منوط به اخذ مجوز از کمیسیون موضوع تبصره (۱) ماده (۱) قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها- مصوب ۱۳۷۴- و اصلاحیه بعدی آن می باشد.
ماده۹-این تصويب نامه جایگزین پيوست تصویب نامه شماره 193559/ ت41928هـ مورخ 1/10/1388، بند (8) تصمیم نامه شماره 99757/ 43084 مورخ 18/5/1388، پیوست تصمیم نامه شماره 4224/ 44008 مورخ 14/1/1389 و تصویب نامه شماره 124946/ ت48608هـ مورخ 9/7/1392 می شود.
تسهیلات نظام وظیفه تخصصي براي افراد فعال در شرکتهاي دانش بنيان (دانشآموختگان برترِ فنّاور)
فرد متقاضی پس از احراز امتیازهای لازم، به ستاد کل نیروهای مسلح معرفی می شود و بعد از اجرای پروژه پژوهشی مورد نیاز یکی از سازمانهای دفاعی یا دولتی کشور، کارت پایان خدمت خود را دریافت می نماید.
در طول انجام پروژه تحقیقاتی، فرد متقاضی بر حسب صلاحدید سازمان دفاعی یا دولتی، می تواند بصورت پاره وقت در محل آن سازمان حضور یابد و ارتباط کاری خود را با شرکت دانش بنیان حفظ نماید.
البته افرادی که در شرکتهای همکار دفاعی (عضو مرکز سمتا، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح) فعالیت دارند، می توانند بر روی پروژه مرتبط در داخل خود شرکت فعالیت نمایند و کارت پایان خدمت دریافت کننند که لازم است برای هماهنگی به مرکز سمتا مراجعه نمایند.
معاونت علمی و فناوری رییس جمهور و بنیاد ملّی نخبگان به منظور پشتیبانی از فعالیتهای تخصصی دانشآموختگانبرترِدانشگاهي که به فعالیتهای فنّاورانه در شرکتهاي دانشبنيان اشتغال دارند، تسهیلات نظاموظیفۀ تخصصی را در نظر گرفته است.
شرایط اعطای تسهیلات نظام وظيفة تخصصيبه افراد فعال در شرکتهاي دانشبنيان(دانشآموختگانبرترِ فنّاور)به شرح زیر است:
شيوهنامه بهره مندی دانش آموختگان برترِ فنّاور
از تسهیلات خدمت نظام وظیفۀ تخصصی
مقدمه
به استناد تبصرههای مواد 3 و 4 آییننامۀ «شناسایی و پشتیبانی از دانشآموختگان برتر دانشگاهی»، مصوّب هيئت امناي بنياد ملّي نخبگان در تاريخ 13/3/1394، و به منظور اجراییسازی بند «الف- 3» از مادّۀ 4 آییننامه و با هدف پشتیبانی از فعالیتهای نوآورانۀ دانشآموختگان برترِ دانشگاهی و نیز حمایت از نهادهای فنّاورانه، دانشآموختگان برترِ فنّاور، طبق شرایط این شیوهنامه میتوانند از تسهیلات خدمت نظام وظیفۀ تخصصی بهرهمند شوند.
مادّة 1: تعاریف
برای رعایت اختصار تعاریف زیر در این شیوهنامه رعایت میشود:
الف. بنیاد:منظور بنیاد ملّی نخبگان است.
ب. معاونت برنامهريزي:منظور معاونت برنامهريزي و نظارت بنياد است.
ج. شرکت دانشبنیان:منظور هر یک از شرکتها و مؤسسههای دانشبنیانِ مشمول مزایای قانون «حمایت از شرکتها و مؤسسات دانشبنیان و تجاریسازی نوآوری و اختراعات» مصوّب مجلس شورای اسلامی در تاریخ 5/8/1389 است.
د. دانشآموختة برتر:منظور هر یک از دانشآموختگان مؤسسههاي علمي، موضوع بند الف- 3 از مادّۀ 4 آییننامۀ «شناسایی و پشتیبانی از دانشآموختگان برتر دانشگاهی» است.
ه. امور شركتها:منظور امور شركتها و مؤسسات دانش بنيان معاونت علمي و فنّاوري رياست جمهوري است.
مادّة 2: شرایط مشمولان
چنانچه دانشآموختۀ دانشگاهی در هريك از مقاطع كارشناسي،كارشناسيارشد يا دكتري تخصصي در یکی از شرکتهای دانشبنیان به فعالیت مشغول باشد، با شرایط زیر مجاز است از تسهیلات خدمت نظام وظیفۀ تخصصی بهرهمند شود.
تبصرة 1: دانشآموختگان دورههاي «دكتري حرفهاي» و نيز دورههاي «تخصص باليني، تخصص پزشكي و فوق تخصص» موردتأييد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي؛ به ترتيب معادل با دانشآموختگان دورة «كارشناسي ارشد» و دورة «دكتري تخصصي» محسوب ميشوند.
الف. شرایط شرکت دانشبنیان
شركت دانشبنيان بنا به بررسي و تأييد امور شركتها، بايد داراي شرايط زير باشد:
الف-1. دارای اظهارنامۀ مالیاتی باشد.
الف-2. کالاها و خدمات دانشبنیان خود را بر اساس اطلاعات اظهارنامۀ مالیاتی به فروش رسانده باشد.
ب. شرایط دانشآموختۀ برترِ فنّاور
ب-1. دانشآموختگان برترِ دورة كارشناسي
ب-1-1. بیشاز سه سال از تاریخ دانشآموختگی وی نگذشته باشد. چنانچه متقاضي دانشآموختة مؤسسهاي خارج ازكشور باشد اين مهلت به شش سال ارتقا مييابد.
ب-1-2. يكي از اعضاي مؤسس شركت دانشبنيان (عضو اولين دورة هيئت مديرة شركت) يا مديرعامل فعلي آن باشد.
ب-1-3. در حال حاضر به صورت تمام وقت در شرکت دانشبنیانِ مورد نظر، به فعالیت مشغول باشد و برای دستکم ششماهِ اخیر، سابقۀ بیمۀ پرداختی در شرکت داشته باشد.
ب-1-4. داراي امتياز مذكور در جدول 1 باشد.
ب-2. دانشآموختگان برترِ دورة كارشناسيارشد و دكتري تخصصي
ب-2-1. بیشاز سه سال از تاریخ دانشآموختگی وی نگذشته باشد. چنانچه متقاضي دانشآموختة مؤسسهاي خارج ازكشور باشد اين مهلت به شش سال ارتقا مييابد.
ب-2-2. در حال حاضر به صورت تمام وقت در شرکت دانشبنیانِ مورد نظر، به فعالیت مشغول باشد و برای دستکم ششماهِ اخیر، سابقۀ بیمۀ پرداختی در شرکت داشته باشد.
ب-2-3. داراي امتياز مذكور در جدول 1 باشد.
تبصرة 2:چنانچه فرد در حين گذراندن دورة خدمت نظاموظيفه باشد، سابقة بيمة پرداختي تا قبل از تاريخ شروعِ خدمت وي در نظرگرفته ميشود.
جدول 1: حد نصاب امتيازهاي مورد نياز
مقطع دانشآموختگي
|
فعاليتهاي علمي
|
فعاليتهاي فنّاورانه
|
مجموع امتياز مورد نياز
|
كارشناسي
|
دستكم 20 امتياز
|
دستكم 60 امتياز
|
دستكم100
|
كارشناسيارشد
|
دستكم 30 امتياز
|
دستكم 60 امتياز
|
دستكم 110
|
دكتري تخصصي
|
دستكم 40 امتياز
|
دستكم 60 امتياز
|
دستكم 120
|
تبصرة 3:ملاك محاسبة امتيازهاي جدول1، فعاليتهاي نخبگانيِ مذكور در جدول 2 است.
تبصرة 4:دانشجویان دورۀ دکتری تخصصی که از پیشنهاد رسالۀ دکتریِ خود با موفقیت دفاع کرده باشند، نیز مشمول مزایای این شیوهنامه میشوند و بايد امتياز جدول 1 را مشابه دانشآموختگانِ دورة دكتري كسب كنند.
تبصرة 5: در دورة خدمت نظاموظيفة تخصصي، فرد بايد در ايران حضور داشته و مجاز نيست مگر در دورة گذراندن رسالة دكتري، به تحصيل اشتغال داشته باشد.
تبصرة 6:در صورت ادامه تحصيلِ فرد مشمول در حین خدمت نظاموظيفة تخصصي در دورة تحصيليِ ديگر، بهرهمندي از مزاياي اين مادّه در پايان دورة بعد، منوط به احراز شرايط اين شيوهنامه براي مقطع جديد خواهد بود.
تبصره 7:چنانچه متقاضی، حداکثر ده درصد کمتر از مجموع امتیاز جدول 1 را کسب کرده باشد، پروندة او در فرايند وارد ميشود و تصمیمگیری نهایی دربارة اعطای تسهیلات به وي، به نظر اجماع کارگروه موضوع مادّة 5 بستگی دارد.
مادّة 3: سهمیۀ شرکتهای دانشبنیان
هر یک از شرکتهای مشمول بند «الف» مادّۀ 2، میتواند در بدو امر یک تن و به ازای هر پنج میلیارد ریال فروش ساليانه ( براساس اظهارنامۀ مالیاتی) یا به ازای هر ده نفر کارشناس شاغلِ تمام وقت در شرکت (بر اساس فهرست بیمه)، یک تن دیگر را با شرایط مذکور در بند «ب» مادّۀ 2 معرفی کند.
تبصره: سهمیۀ مذکور تا سقف ده نفر برای هر شرکت در سال و برای مدت یکسال (و بر اساس سال مالیِ شرکت) تعیین میشود و صرفاً برای همان سال قابل استفاده است.
مادّة 4: تسهيلات
مشمولان اين جايزه با معرفي بنياد، دورة خدمت نظاموظيفة خود را، مشتملبر « دورة آموزش نظامي» و « اجراي طرحي پژوهشي، فنّاورانه، فرهنگي يا مشابهآن»، طي وكارت پايان خدمت دريافت ميكنند.
تبصرة 1:موضوع و مكان اجراي طرحهای این بند بر اساس تشخيص ستادكلّ نيروهاي مسلح تعيين ميشود.
تبصرة 2:زمان دورة خدمت نظاموظيفة تخصصي حداقل برابر با نيمي از دورة رسمي نظاموظيفة ساير مشمولان همتراز است كه براساس مدت زمان اجراي طرح تعيين ميشود.
تبصرة 3: مشمولان اين شيوهنامه مجازند قبل از دريافت كارت پايان خدمت و پس از طي دورة آموزش نظامي، در دستگاههاي غير نظامي به استخدام درآيند.
تبصرة 4:پرداخت حقوق دورة نظاموظيفة تخصصي، مطابق مقررات ستادكلّ نيروهاي مسلح صورت ميپذيرد.
مادّة 5: فرایند اجرا
فرايند اجراي اين جايزه به شرح زير است:
الف. شرکت دانشبنیان بر اساس سهمیۀ تخصیصیافته از سوی امور شرکتها و مطابق مفاد این شیوهنامه، افراد متقاضی را به امور شركتها معرفی میکند.
ب. فرد متقاضی، اطلاعات خود را در سامانۀ اطلاعاتی بنياد بارگذاری میکند.
ج. پس از راستيآزمايي اطلاعات به كمك بنيادهاي نخبگان استانِ محل تحصيل/ سكونت متقاضي، »كارگروه نظام وظيفة فنّاور» متشكل از يكي از مديران حوزة معاونت برنامهريزي (رئيس كارگروه)، نمايندة امور شركتها، يكي از صاحبنظران فعاليتهاي نخبگاني و نمايندة ادارة كلّ حراست بنياد، بعد از ارزيابي و محاسبة امتياز متقاضيان، برگزیدگان نهایی را تعیین میکند. اعضاي اين كارگروه با تأييد رئيس بنياد برگزيده و با حكم معاون برنامهريزي منصوب ميشوند.
د. پس از تكميل كاربرگ «اطلاعات فردي دانشآموختة برتر» از سوي برگزيدگان، بنياد مشمولان را به ستاد کلّ نیروهای مسلّح معرفی میکند.
تبصرة 1:فرض بنياد، صحت اطلاعات بارگذاري شده در سامانه است و چنانچه در هر مرحله از بررسي مشخص شود متقاضي اطلاعاتي را خلاف واقع اظهاركرده است، از تمامي تسهيلات بنياد محروم ميشود و عدم صداقت وي به دستگاههاي ذيربط اعلام و موضوع به لحاظ حقوقي پيگيري ميشود.
تبصرة 2:چنانچه با درخواست متقاضي موافقت نشود، متقاضي مجاز است با ارتقاي فعاليتهاي نخبگاني خود صرفاً يكبار ديگر (و در محدودة دورة مجاز پس از دانشآموختگي)، درخواست خود را در سامانه بارگذاري كند.
تبصرة 3:دبيرخانة كارگروه در امور شركتها تشكيل ميشود و وظيفة دريافت درخواستها، بررسي پروندة متقاضيان، تشكيل جلسههاي كارگروه، تنظيم صورتجلسه و تدوين گزارش دورهاي از اجراي شيوهنامه را برعهده دارد.
مادّة 6: تفسير مفاد و نظارت
شرح مواد مسكوت، تفسير مفاد، طراحی نظام اجراییِ شیوهنامه و نظارت بر اجراي صحيح مفاد آييننامه و شيوهنامه، بر عهدة معاونت برنامهريزي است و لازم است در هر سال،گزارشي از اجراي شيوهنامه را تهيه و ارائه كند.
تبصره:معاون برنامهريزي مجاز است در طول زمان اجراي شيوهنامه، مصاديق ديگر فعاليت نخبگاني و تغيير امتياز مصاديق موجود را شناسايي و در جدول 2 اعمال كند تا درصورت نهايي شدن، بهطور دائمي در شيوهنامه لحاظ شود.
مادّة 7: تصویب و اجرا
این شیوهنامه مشتمل بر یک مقدمه، هفت مادّه و شانزده تبصره به تصویب رئیس بنیاد ملّی نخبگان رسید و اجراي آن تا تاریخ 29/12/1396 لازم است و پس از آن اصلاحات لازم در شيوهنامه اعمال میشود.
جدول 2: فعاليتهاي نخبگاني براي تسهيلات نظام وظيفة تخصصي(دانشآموختگان برترِ فنّاور)
|
فعاليتهاي نخبگاني
|
حداكثر امتياز
|
توضيحات
|
كارشناسي
|
كارشناسي ارشد
|
دكتري تخصصي
|
فعاليتهاي علمي
|
برگزيدة آزمونهاي ورود به دانشگاه
|
كارشناسي
|
وزارت علوم / بهداشت
|
از 200 تا صفر امتياز
|
از 150 تا صفر امتياز
|
از 150 تا صفر امتياز
|
كساني كه در گروههاي رياضي و فيزيك، علوم تجربي و علوم انساني رتبة كمتر از 1000 و در گروههاي هنر و زبانهاي خارجي رتبة كمتر از 300 كسب كردهاند
|
)فقط يك آزمون(
|
کارشناسي ارشد
|
وزارت علوم / بهداشت
|
-
|
از 75 تا صفر امتياز
|
از 75 تا صفر امتياز
|
كساني كه رتبة كمتر از 30 (بدون گرايش) كسب كردهاند
|
)فقط يك آزمون(
|
ورود بدون آزمون دانشجويان ممتاز ( استعدادهاي درخشان)
|
كارشناسي ارشد
|
-
|
معادل رتبة 10 (بدون گرايش) آزمون ورود به دانشگاه در مقطع كارشناسي ارشد
|
-
|
فعاليتهاي آموزشي
|
دانشگاه محل تحصيل در دورة كارشناسي
|
ا 15 امتياز
|
ا 10 امتياز
|
ا 5 امتياز
|
جزء دانشگاههاي برتر كشور به تشخيص بنياد
|
ميانگين كل دورة کارشناسی
|
25* (15/5 -ميانگين كل)* سالهاي مجاز
|
با احتساب ضريب همترازسازي معدل
|
مجموع سالها/
|
دانشگاه محل تحصيل در دورة كارشناسيارشد
|
-
|
ا 15 امتياز
|
ا 10 امتياز
|
جزء دانشگاههاي برتر كشور به تشخيص بنياد
|
ميانگين كل دورة كارشناسي ارشد
|
-
|
50* (16/5 -ميانگين كل)* سالهاي مجاز
|
با احتساب ضريب همترازسازي معدل
|
مجموع سالها/
|
دانشگاه محل تحصيل در دورة دكتري حرفهاي
|
-
|
ا 15 امتياز
|
ا 10 امتياز
|
جزء دانشگاههاي برتر كشور به تشخيص بنياد
|
ميانگين كل دورة دكتري حرفهاي
|
-
|
50* (16/5 -ميانگين كل)* سالهاي مجاز
|
با احتساب ضريب همترازسازي معدل
|
مجموع سالها/
|
دانشگاه محل تحصيل در دورة دكتري تخصصي
|
-
|
-
|
ا 15 امتياز
|
جزء دانشگاههاي برتر كشور به تشخيص بنياد
|
ميانگين كل دورة دكتري تخصصي
|
-
|
-
|
50* (16/5 -ميانگينكل)* سالهاي مجاز
|
براي دانشآموختگان پژوهش محور ضريب 20 لحاظ ميشود
|
مجموع سالها/
|
اخذ جايزههاي تحصيلي بنياد
|
تا 100 امتياز (به ازاي هر سال)
|
تا 100 امتياز (به ازاي هر سال)
|
تا 100 امتياز (به ازاي هر سال)
|
-
|
دانشجوي نمونة كشوري
|
تا 20 امتياز
|
تا 30 امتياز
|
تا 40 امتياز
|
-
|
فعاليتهاي پژوهشي
|
مقالههاي منتشر شده در نشريههاي با نمایة معتبر بینالمللی
|
-
|
تا 40 امتياز (هر مقاله)
|
تا 40 امتياز (هر مقاله)
|
امتياز مقالههاي سه سال اخير دانشآموختگان كارشناسي ارشد و دانشجويان دكتري و پنج سال اخير دانشآموختگان دكتري براساس ضرايب آييننامة ارتقا محاسبه ميشود.
|
مقالههاي منتشر شده در نشريههاي علمی - پژوهشی
|
-
|
تا 20 امتياز (هر مقاله)
|
تا 20 امتياز (هر مقاله)
|
مقالههاي منتشر شده در همايشهاي علمي معتبر(داخلي و بينالمللي)
|
-
|
تا 10 امتياز (هرمقالة كامل)
|
تا 10 امتياز (هرمقالة كامل)
|
همكاري در اجراي طرحهاي پژوهشي مصوّب مؤسسه
|
تا 20 امتياز(به ازاي هر طرح)
|
تا 50 امتياز (به ازاي هر طرح)
|
تا 50 امتياز (به ازاي هر طرح)
|
امتياز طرحهاي سه سال اخير دانشآموختگان كارشناسي ارشد و دانشجويان دكتري و پنج سال اخير دانشآموختگان دكتري براساس ضرايب آييننامة ارتقا محاسبه ميشود
|
نگارش / ترجمة كتاب كامل علمي
|
-
|
تا 100 امتياز (به ازاي هر كتاب)
|
تا 100 امتياز (به ازاي هر كتاب)
|
كتاب بايد غير كمك درسي باشد ودر دورة دانشآموختگي منتشر شده باشد. امتياز با توجه به محتواي كتاب و اعتبار ناشر و براساس ضرايب آييننامة ارتقا محاسبه ميشود (حداكثر 200 امتياز)
|
نگارش / ترجمة فصل كتاب علمي
|
-
|
تا 15 امتياز (به ازاي هر فصل)
|
تا 15 امتياز (به ازاي هر فصل)
|
آزمونهاي علوم پزشكي
|
برگزيدة آزمونهاي جامع پزشكي ، دندانپزشكي ، داروسازي و پيشكارورزي پزشكي
|
اول
|
-
|
تا 150 امتياز
|
تا 150 امتياز
|
-
|
دوم
|
-
|
تا 100 امتياز
|
تا 100 امتياز
|
-
|
سوم
|
-
|
تا 75 امتياز
|
تا 75 امتياز
|
-
|
برگزيدة آزمون پذيرش دستيار پزشكي ، دندانپزشكي و داروسازي
|
اول
|
-
|
0
|
تا 200 امتياز
|
-
|
دوم
|
-
|
0
|
تا 150 امتياز
|
-
|
سوم
|
-
|
0
|
تا 100 امتياز
|
-
|
آزمون دانشنامة تخصصي
|
پزشكي
|
-
|
0
|
300تا 100 امتياز
|
حائزان رتبة اول تا پنجم
|
دندانپزشكي
|
-
|
0
|
200تا100 امتياز
|
حائزان رتبة اول تا سوم
|
داروسازي
|
-
|
0
|
200تا100 امتياز
|
حائزان رتبة اول تا سوم
|
ادامة جدول 2
|
فعاليتهاي نخبگاني
|
امتياز
|
توضيحات
|
كارشناسي
|
كارشناسي ارشد
|
دكتري تخصصي
|
فعاليتهاي علمي
|
المپياد علمي
|
دانشجويي
|
وزارت علوم
|
اول
|
تا 250 امتياز
|
تا 200 امتياز
|
تا 100 امتياز
|
-
|
دوم
|
تا 200 امتياز
|
تا 150 امتياز
|
تا 75 امتياز
|
-
|
سوم
|
تا 100 امتياز
|
تا 100 امتياز
|
تا 50 امتياز
|
-
|
وزارت بهداشت
|
اول
|
تا 250 امتياز
|
تا 200 امتياز
|
تا 100 امتياز
|
براساس رتبة انفرادي
|
دوم
|
تا 200 امتياز
|
تا 150 امتياز
|
تا 75 امتياز
|
سوم
|
تا 100 امتياز
|
تا 100 امتياز
|
تا 50 امتياز
|
دانشآموزي
|
جهاني
|
طلا
|
تا 250 امتياز
|
تا 150 امتياز
|
تا 150 امتياز
|
-
|
نقره
|
تا 175 امتياز
|
تا 125 امتياز
|
تا 125 امتياز
|
-
|
برنز
|
تا 125 امتياز
|
تا 100 امتياز
|
تا 100 امتياز
|
-
|
ملي
|
طلا
|
تا 225 امتياز
|
تا 125 امتياز
|
تا 125 امتياز
|
-
|
نقره
|
تا 200 امتياز
|
تا 100 امتياز
|
تا 100 امتياز
|
-
|
برنز
|
تا 175 امتياز
|
تا 75 امتياز
|
تا 75 امتياز
|
-
|
فعاليتهاي فنّاورانه
|
اختراعهاي برگزيده
|
اختراع سطح 1
|
تا 200 امتياز
|
تا 200 امتياز
|
تا 200 امتياز
|
مشاركت دستكم 45 درصد و برحسب ميزان مشاركت
|
اختراع سطح 2
|
تا 150 امتياز
|
تا 150 امتياز
|
تا 150 امتياز
|
مشاركت دستكم 45 درصد و برحسب ميزان مشاركت
|
اختراع سطح 3
|
تا 80 امتياز
|
تا 80 امتياز
|
تا 80 امتياز
|
مشاركت دستكم 45 درصد و برحسب ميزان مشاركت
|
ثبت ژن در پايگاههاي اطلاعاتي معتبر
|
تا 100 امتياز
|
تا 100 امتياز
|
تا 100 امتياز
|
حسب نظر كارگروه و باتوجه به مقالة منتشر شده از آن
|
شركت دانشبنيان
|
شركت دانشبنيان (محل كار)
|
از 50 تا صفر
|
از 50 تا صفر
|
از 50 تا صفر
|
هر پنج ميليارد ريال فروش 10 امتياز
|
نقش فرد در شركت
|
عضويت در هيئت مديرة شركت دانشبنيان
|
تا 50
|
تا 50
|
تا 50
|
حداقل 6 ماه و همجنان عضو باشد
|
سقف امتياز حاصل از نقش فرد در شركت 75 امتياز است.
|
عضو هيئت مؤسس شركت دانش بنيان
|
تا 50
|
تا 50
|
تا 50
|
اولين دورة تشكيل شركت عضو باشد
|
مديرعامل شركت دانشبنيان
|
تا 75
|
تا 75
|
تا 75
|
حداقل 6 ماه و همچنان مديرعامل باشد
|
سمت سازماني در شركت
|
از 50 تا صفر
|
از 50 تا صفر
|
از 50 تا صفر
|
براساس نوع سمت سازماني و تاريخ شروع به فعاليت در اين پست
|
فعاليت تمام وقت در شركت دانشبنيان
|
از 60 تا صفر
|
از 90 تا صفر
|
از 120 تا صفر
|
به ازاي هر شش ماه فعاليت 15 امتياز
|
جشنوارة مورد تأييد
|
خوارزمي
|
بینالمللی
|
اول
|
تا 250 امتياز
|
تا 250 امتياز
|
تا 250 امتياز
|
مشاركت دستكم 45 درصد
|
دوم
|
تا 200 امتياز
|
تا 200 امتياز
|
تا 200 امتياز
|
مشاركت دستكم 45 درصد
|
سوم
|
تا 150 امتياز
|
تا 150 امتياز
|
تا 150 امتياز
|
مشاركت دستكم 45 درصد
|
دانشجويي
|
اول
|
تا 150 امتياز
|
تا 150 امتياز
|
تا 150 امتياز
|
مشاركت دستكم 45 درصد
|
دوم
|
تا 100 امتياز
|
تا 100 امتياز
|
تا 100 امتياز
|
مشاركت دستكم 45 درصد
|
سوم
|
تا 75 امتياز
|
تا 75 امتياز
|
تا 75 امتياز
|
مشاركت دستكم 45 درصد
|
فارابي
|
بزرگسال
|
رتبه اول
|
تا 200 امتياز
|
تا 200 امتياز
|
تا 200 امتياز
|
صرفاً بخشهاي رقابتي جشنوارة فارابي
|
رتبه دوم
|
تا 150 امتياز
|
تا 150 امتياز
|
تا 150 امتياز
|
رتبه سوم
|
تا 100 امتياز
|
تا 100 امتياز
|
تا 100 امتياز
|
جوان
|
رتبه اول
|
تا 150 امتياز
|
تا 150 امتياز
|
تا 150 امتياز
|
رتبه دوم
|
تا 125 امتياز
|
تا 125 امتياز
|
تا 125 امتياز
|
رتبه سوم
|
تا 100 امتياز
|
تا 100 امتياز
|
تا 100 امتياز
|
رازي
|
محقق برگزيده
|
رتبه اول
|
تا 200 امتياز
|
تا 200 امتياز
|
تا 200 امتياز
|
-
|
رتبه دوم
|
تا 175 امتياز
|
تا 175 امتياز
|
تا 175 امتياز
|
-
|
رتبه سوم
|
تا 150 امتياز
|
تا 150 امتياز
|
تا 150 امتياز
|
-
|
محقق جوان
|
تا 125 امتياز
|
تا 125 امتياز
|
تا 125 امتياز
|
-
|
محقق دانشجو
|
تا 100 امتياز
|
تا 100 امتياز
|
تا 100 امتياز
|
-
|
ساير جشنوارهها و مسابقهها
|
تا 100 امتياز
|
تا 100 امتياز
|
تا 100 امتياز
|
حسب مقررات بنياد
|
فعاليتهاي فرهنگي و اجتماعي
|
مستعد برتر ادبي، هنري و قرآني
|
تا 100 امتياز
|
تا 100 امتياز
|
تا 100 امتياز
|
-
|
سرآمد ادبي، هنري و قرآني
|
تا 150 امتياز
|
تا 150 امتياز
|
تا 150 امتياز
|
-
|
عضويت در انجمنهاي علمي/ فرهنگي دانشجويي
|
تا 5 امتياز(برحسب نوع عضويت)
|
تا 5 امتياز(برحسب نوع عضويت)
|
تا 5 امتياز(برحسب نوع عضويت)
|
حداكثر 30 امتياز
|
عضويت در انجمن هاي علمي تخصصي
|
تا 15 امتياز (برحسب نوع عضويت)
|
تا 15 امتياز (برحسب نوع عضويت)
|
تا 15 امتياز (برحسب نوع عضويت)
|
عضويت در هيئت مديرة انجمنهاي علمي
|
تا 30 امتياز
|
تا 100
|
تا100
|
انجمنهاي داراي مجوز از دستگاههاي ذيربط
|
عضويت در هيئت تحريرية نشريههاي علمي
|
تا 20 امتياز
|
70تا 30
|
70تا 30
|
نشريههاي پژوهشي و ترويجي داراي مجوز از دستگاههاي ذيربط
|
سردبير نشريههاي علمي
|
-
|
120تا 60
|
120تا 60
|
نشريههاي پژوهشي و ترويجي داراي مجوز از دستگاههاي ذيربط
|

استفاده آزمایشگاههای خصوصی از حمايتهاي قانون
آزمایشگاههای خصوصی عضو شبکه آزمايشگاهي فناوريهاي راهبردي، ميتوانند از تسهیلات قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان و صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کنند.
حمایتهای جدید در قالب تخفیفهای مالیاتی، تسهیلات لیزینگی خرید تجهیزات و مواد آزمایشگاهی و همچنین سایر حمایتهای یادشده در قانون، ارائه میشود.
حمایتها صرفا برای آزمایشگاههای بخش خصوصی در نظر گرفته شده و آزمایشگاههای دولتی مشمول این حمایتها نخواهند شد.
شرکتهای خصوصی ارائه دهنده خدمات آزمایشگاهی برای عضویت در شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی میتوانند به سایتwww.labsnet.ir مراجعه کرده یا با شماره تلفن 63103451 و 63103452 تماس بگیرند.
حمایت از صادرات شرکتهای دانشبنیان
کریدور خدمات صادرات محصولات دانشبنیان با هدف توسعه بازار صادراتی محصولات شرکتهای دانشبنیان در سال ۱۳۹۳توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوریراهاندازی و مورد بهرهبرداری قرار گرفت. خدمات تسهیل کننده فرآیند صادرات کالاها؛ آموزش و مشاوره شرکتها در حوزه صادرات از جمله نیازهای اساسی شرکتهای دانشبنیان است. در همین راستا، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به منظور ایجاد و خلق ثروت برای جامعه از طریق صادرات محصولات با فناوری بالا، اقدام به حمایت از خدمات این کریدور نموده و این امکان را فراهم نموده است تا صادرات شرکتها از طریق اینگونه خدمات تسریع یابد.
در واقع کریدور نظیر یک مجموعه برای حل تمامی مشکلات صادرات محصولات دانشبنیان ایجاد و طراحی شده است تا بتواند شرکتهای دانشبنیان را در مسیر صادرات قرار دهد. خدمات توسعه صادرات از طریق شرکتهای خدماتی متخصص هر حوزه (کارگزاران خدمات توسعه صادرات) صورت میگیرد. همچنین در توافق بعمل آمده با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بخشی از هزینههای ارایه این خدمات نیز از طریق منابع معاونت حمایت خواهد شد. میزان حمایتها و فهرستی از خدمات قابل ارایه توسط کریدور صادرات به شرح جدول زیر است:
ردیف
|
عنوان دستورالعمل
|
خدمات مشمول حمایت
|
میزان حمایت(درصد)
|
سقف حمایت
|
ملاحظات
|
1
|
حمایت از ابزارهای تبلیغاتی و اطلاعرسانی
|
1- چاپ کاتالوگ و بروشور (بخش غیر فارسی)
2- طراحی و ایجادوبسایت شرکتها (بخش غیر فارسی)
3- درج تبلیغات محصولات در وبسایتهای B2B یا B2C داخلی و خارجی که رویکرد صادراتی داشته باشند.
|
1- 70%
2- 70%
3- سال اول 70%، سال دوم 50%، سال سوم 30%
|
1- 100 میلیون ریال
2- 100 میلیون ریال
3- داخلی 30 میلیون ریال و خارجی 70 میلیون ریال
|
- کاتالوگ در سطح استاندارد بینالمللی تهیه شود.
- از عکسهای صنعتی در طراحی کاتالوگ استفاده شود.
- حداکثر یک وبسایت داخلی و یک وبسایت خارجیB2Bیا B2C برای هر شرکت
|
2
|
ساخت قالب و طراحی صنعتی محصولات دانشبنیان
|
اخذ خدمات طراحی صنعتی شامل:
مشاوره ساخت، طراحی، طراحی محصول، بسته بندی، قالبسازی و طراحی و ساخت
|
100% از هزینهها بصورت تسهیلات با نرخ بهره 10 درصد یا
(80% از هزینهها بصورت تسهیلات قرض الحسنه تا سقف 500 میلیون ریال، 35% از میزان تسهیلات به شرط تایید کریدور بلاعوض)
|
1000 میلیون ریال
|
- در صورت تأیید ناظر کریدور مبنی بر حرفهای بودن طراحی انجام شده، نرخ بهره تا صفر درصد کاهش مییابد.
|
3
|
تهیه گزارش تحقیقات بازار بین المللی و یا طرح کسب و کار صادراتی
|
1- خرید گزارش تحقیقات بازار بین المللی یا طرح کسب و کار صادراتی
2- تحقیقات بازار بین المللی یا تدوین طرح کسب و کار صادراتی توسط یک شرکت خارجی
|
1- 70% بلاعوض
2- 30% بلاعوض تا سقف 300 میلیون ریال یا 100% هزینهها بصورت تسهیلات با نرخ بهره 10 درصد
|
1- 300 میلیون ریال
2-1000 میلیون ریال
|
امکان انعقاد قرارداد تحقیق بازار با یک شرکت داخلی وجود ندارد.
|
4
|
اخذ گواهینامه ها و مجوزهای بین المللی
|
هزینه خدمات مشاوره، پیاده سازی، انجام آزمایشهای خارج از شرکت و صدور گواهینامه
1- گواهینامه سیستمی مدیریتی (GMP، ISO)
2- گواهینامه های انطباق محصول
گواهی محصول اروپا CE، گواهی محصول روسیه GOST و سایر
|
1- 50%
2- 70%
|
1000 میلیون ریال
|
حین اقدام
|
5
|
آموزشهای بازرگانی و صادرات
|
1- دوره های آموزشی داخلی
2- دورههای حضوری مورد تایید خارج از ایران
|
70%
|
1- 20میلیون ریال
2- 50 میلیون ریال
|
-
|
6
|
حضور مستقل شرکتها در نمایشگاههای خارجی
|
هزینه های اجاره، ساخت غرفه و حمل و نقل کالای نمایشگاهی
|
70%
|
1- سالانه 200 میلیون ریال برای شرکتهای با صادرات کمتر از 20 میلیارد ريال
2- سالانه 500 میلیون ریال برای شرکتهای با صادرات بالاتر از 20 میلیارد ريال
|
ERA تعیین میکند که شرکتها در پاویون حضور داشته باشند و یا بصورت مستقل در نمایشگاه حاضر شوند.
|
7
|
مشاوره صادرات
|
ارائه مشاوره طبق سرفصلهای
آیین نامه
|
رایگان
|
20 ساعت در سال
|
-
|
8
|
پاویون ملی محصولات دانشبنیان ایران در نمایشگاههای خارجی
|
هزینههای ساخت غرفه و هزینه فضای نمایشگاهی (شامل هزینههای زمین نمایشگاه، برق، تبلیغات اجباری، مالیات و سایر هزینههای الزامی ثبتنام پاویون)
|
70%
|
|
-
|
9
|
حمایت از اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری
|
1- هیاتهای اعزامی
2- هیاتهای پذیرشی در حاشیه رویدادهای داخلی
|
1-80% هزینه بلیط و 50% هزینه هتل
2- 100% هزینه اقامت
|
1- 40 میلیون ریال برای هر نفر و هر شرکت حداکثر 2 نفر
2- 40 میلیون ریال برای هر نفر
|
- 20% سقف حمایتها به عنوان حق الزحمه کارگزار پرداخت میشود.
- سقف کل افراد هیات اعزامی 20 نفر
|
10
|
حمایت از ثبت محصولات، داروها و علائم تجاری
|
ثبت علامت تجاری خارجی
ثبت دارو
|
70%
|
تا سقف500 میلیون ریال
برای هر شرکت
|
|
11
|
حمایت از ارسال موقتی نمونه محصول
|
خرید نمونه اولیه
جهت نمایش در Showroom
|
50%
|
1 میلیارد ریال تسهیلات
با نرخ بهره 10%
|
-
|
12
|
صادرات از طریق واسطههای تجاری
|
معرفی و بازاریابی محصولات در کشور مقصد
مذاکره با خریدار/خریداران در خصوص تامین و تحویل کالا
همراهی با شرکت در خصوص انعقاد قرارداد و فرآیندهای تکمیلی تا حصول نتیجه
|
5% ارزش صادرات
|
تا سقف 25 هزار دلار در سال
|
پس از صادرات موفق و ارسال مستندات مثبته
برای شرکتهای با صادرات کمتر از یک میلیون دلار
|
13
|
جذب نیروی انسانی بازرگانی تخصصی
|
بخشی از حقوق و حق بیمه
|
50%
|
30 میلیون ریال در ماه
حداکثر 1 نفر برای هر شرکت تا یک سال
|
نیروی انسانی صادراتی
|
همچنین آییننامههای اجرایی کریدور و میزان حمایتهای آن برای شرکتهای دانشبنیان از طریق سایت کریدور قابل دریافت است. لازم بهذکر است که کلیه شرکتهای"تایید شده توسط کارگروه ارزیابی و تشخیص شرکتها و موسسات دانشبنیان" میتوانند از این حمایتها و خدمات استفاده نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت کریدور صادرات محصولات دانشبنیان به آدرس www.tesc.ir مراجعه و یا از طریق شماره تلفنهای 63103113 الی 63103115 تماس حاصل فرمایید.
استفاده از خدمات آزمایشگاهی
کی از اهداف فعالیت شبکه آزمایشگاهی، تسهیل در دسترسی پژوهشگران و صنایع به خدمات آزمایشگاهی است. در همین راستا، شبکه سامانهی ارایه طرحهای ویژهی تخفیف در خدمات آزمایشگاهی به شرکتهای دانش بنیان را از طریق پایگاه اینترنتی خود راهاندازی نمودهاست. شرکتهای دانش بنیان با ورود به این سامانه می توانند پس از ثبت نام از تخفیف 50 درصدی تا سقف 20 میلیون ریال در سال استفاده نمایند.
فرایند استفاده از طرحهای تخفیف خدمات آزمایشگاهی شبکه
مراحل کلی استفاده از یک طرح تخفیف در سامانه اینترنتی شبکه به شرح زیر می باشد.
2- انتخاب طرح
3-تایید شرایط
4-ثبت اعتبار
شرکتهای دانش بنیان برای برخورداری از طرحهای حمایتی شبکه، باید در سامانه شبکه ثبتنام کند و عضو باشگاه مشتریان شبکه آزمایشگاهی گردد.
آشنایی بیشتر با روند ثبت نام در سامانه شبکه آزمایشگاهی در فایل پیوست می باشد
دانلود فايل : Grant-LabsNet-Guide-9407.pdf ( 874KB )
برگزاری دوره های آموزشی 
معاونت علمی و فناوری رییس جمهور، با هدف تقویت قابلیت های درونی و توانمندسازی شرکتهای دانش بنیان، دوره های آموزشی در موضوعات کاربردی دارای اولویت را برگزار مينمايد.
در این راستا موضوعات زير در اولویت برگزاری دوره های آموزشی قرار گرفته است:
- آشنایی با ضوابط و مقررات حسابداری برای مدیران غیرمالی
- آشنایی با قانون مالیاتهای مستقیم و اصلاحات آن
- آشنایی با ضوابط و مقررات تامین اجتماعی
- آشنایی با مبانی عقد قراردادها
- آشنایی با قانون تجارت
- آشنایی با قانون کار
شرکتهای دانش بنیان برای حضور در این دوره ها، از 60 درصد تخفیف حمایتی معاونت علمي و فناوري رييس جمهور برخوردار خواهند شوند.
شرکت کنندگان لازم است در هنگام ثبت نام کل هزینه شرکت در دوره را پرداخت نمایند و در صورت حضور کامل در دوره آموزشی، در پایان دوره 60 درصد مبلغ تخفیف اعطایی به حساب شرکت متقاضی بازگردانده خواهد شد.
علاقمندان جهت کسب اطلاعات لازم و ثبت نام به سامانه www.Kefaco.ir «بخش خدمات آموزشی/ ثبت نام دوره های آموزشی» مراجعه و یا با تلفن: 66555824 – 021 داخلی 31 و یا شماره همراه: 09104919177 تماس حاصل فرمایند.